Reklama

Wieczór z gęsiną

Gazeta CWA
17/11/2016 15:26

11 listopada na stołach w Orzechówku królowały potrawy z gęsiny. Panie z miejscowego Koła Gospodyń Wiejskich zaprosiły mieszkańców na świąteczną kolację.

Amerykanie jedzą w Święto Dziękczynienia indyka, a niemal w całej Europie w dniu świętego Marcina, czyli 11 listopada na stołach pojawia się pieczona gęś. Od kilku lat ten zwyczaj w Polsce promuje akcja „Gęsina na św. Marcina”. W Orzechówku już po raz trzeci miejscowe KGW urządziło w Centrum Tradycji Rybackiej wieczór z gęsiną.

Więcej w papierowym wydaniu "CWA".

Tekst i fot. Paulina Grochowalska

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo wabrzezno-cwa.pl




Reklama
Wróć do