Reklama

Kuchnia alzacka na Podzamczu

Gazeta CWA
25/05/2023 11:47

Jeden z lokali gastronomicznych na plaży serwuje dania dość egzotyczne, ale też docelowo powiązane z kulturą i rozrywką.

Kuchnia alzacka w barze na plaży to nowość w mieście. Będzie można posmakować przysmaku regionu czyli Flammkuchen – cienki, chrupiący placek, podobny do włoskiej pizzy. Warto spróbować różne warianty oferowanego Flamm w wersji klasycznej czyli z dodatkami: cebula, boczek, creme fraiche – dip na bazie francuskiej, lekko ukwaszonej śmietany. Inne wersje tej regionalnej potrawy też są dostępne.

Margerita, salami, Lazur, czy M&Ms są na wyciągnięcie ręki. Lody, dodatki, frytki i napoje w szerokiej ofercie. Slogan reklamowy punktu kończy się sformułowaniem: „Piękna pogoda, ludzie wspaniali... Przyjdź i spróbuj!” Zjeść można codziennie i to od godzin obiadowych do późnowieczornych. Wszystko zależy od głodnych klientów i zapotrzebowania na udział w szeroko pojętej kulturze.

Dzierżawcy tego punktu gastronomicznego nie ukrywają swoich ambicji artystycznych. Chcieliby połączyć kulinarne usługi dla bywalców Podzamcza z ofertą kulturalną. Ten zestaw usług sprawdzał się w historii doskonale, więc życzymy powodzenia pomysłodawcom poszerzonej oferty. Sezon dopiero się zaczyna, więc wrócimy do tematu po zebraniu opinii konsumentów dań alzackich i zarazem odbiorców planowanych wydarzeń kulturalnych.

Tekst i fot. B. Walas

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo wabrzezno-cwa.pl




Reklama
Wróć do